Facebook pagina op basis van je persoonlijke profiel

Uiteraard krijg ik vaak de vraag hoe je een vliegende start kan maken met een Facebook-pagina om je fans en potentiële fans te bereiken. Als je vanuit je eigen naam werkt (je bent bijvoorbeeld artiest of kunstenaar), dan is er een hele handige methode die ik graag met jullie deel. Je kunt namelijk een Facebook-pagina op basis van je profiel. De vrienden uit je persoonlijke account worden hiermee direct ook fans van je Facebook-pagina. Je hebt op deze manier dus direct een Facebook-pagina met fans. Hieronder uitleg hoe je dit kunt  doen en de voor- en nadelen hiervan.

Als je een Facebook-pagina maakt op basis van je persoonlijke profiel dan kopieert facebook als het ware jouw persoonlijke profiel en maakt daar direct een nieuwe Facebook-pagina van. Jouw vrienden uit jouw persoonlijke profiel worden hiermee automatisch ook fans van jouw Facebook-pagina. Het grote voordeel is natuurlijk dat je direct een Facebook-pagina hebt met (veel) likes. Een Facebook-pagina met veel likes spreekt veel vertrouwen uit naar een nieuw publiek die voor het eerst in aanraking komt met jouw pagina. Er schuilt natuurlijk ook een nadeel in deze methode: jouw vrienden krijgen namelijk wel een melding van Facebook dat ze fan zijn geworden van jouw Facebook-pagina, maar je vrienden zijn automatisch (zonder toestemming) fan geworden. Vrienden die dit niet willen moeten zich zelf weer afmelden bij jouw Facebook-pagina.

Het is aan jou om te bepalen of je je comfortabel voelt bij deze methode. Ik heb veelal gezien dat vrienden ook bereid zijn om jouw fan te zijn. Vrienden kunnen zich indien gewenst in twee kliks weer afmelden als ze geen fan willen zijn, dat is laagdrempelig gehouden door Facebook.

Zorg wel dat als je deze methode toepast je goed aandacht geeft aan de content die je gaat inzetten. Maak een onderscheid tussen je persoonlijke profiel en je Facebook-pagina. Als je zowel op je persoonlijke profiel als op je Facebook-pagina dezelfde berichten plaatst, dan krijgen je vrienden deze berichten dus twee keer te zien, als vriend en als fan van jouw pagina. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Hierbij de link naar het opzetten van een Facebook-pagina op basis van je persoonlijke profiel. Facebook helpt je stap voor stap om de pagina aan te maken:

https://www.facebook.com/pages/create/migrate

 

Heb je  vragen? Opmerkingen? Of misschien al voorbeelden van dingen die jij hebt toegepast? Laat het weten in de community. Laten we elkaar sterker maken

Ga naar de community