Theatergroep Suburbia

Neelie Kroes is een icoon: de vrouw die door alle glazen plafonds heen brak. Een kleurrijke politica, moeder en…

Geplaatst door Theatergroep Suburbia op maandag 31 juli 2017

Het Verhaal

Theatergroep Suburbia heeft dit najaar de primeur van een toneelvoorstelling geïnspireerd op het leven van Neelie Kroes. Carine Crutzen speelt de titelrol. Neelie Kroes is een icoon: de vrouw die door alle glazen plafonds heen brak. Een kleurrijke politica, moeder en echtgenote, die na vele politieke en persoonlijke verwikkelingen uiteindelijk één van de machtigste vrouwen van Europa wordt. Een razend actueel drama met Shakespeareaanse inslag over de zucht naar macht en vrouw-zijn in een mannenwereld.

Doel Facebook Marketing

Theatergroep Suburbia heeft een grote groep vaste liefhebbers die veelvuldig de voorstellingen bezoeken van dit stadsgezelschap van Almere. Voor de landelijke theatertournee’s is het van belang de groep liefhebbers verder uit te bouwen met een landelijke dekking. Hierbij staat rechtstreeks contact met het publiek centraal. Zowel via Facebook als via e-mail.

Campagne

Neelie als krachtige vrouw staat centraal in de eerste campagne. Er is gewerkt met foto’s die dit beeld representeren. In de See fase (zie funnel) van deze campagne maken we de start van de theatertournee bekend onder een relevant publiek, waaronder een lookalike groep. Naast Neelie Kroes als persoon maken we natuurlijk ook bekend dat de geroemde actrice Carine Crutzen de rol vertolkt.

Resultaten

De campagne loopt nog op dit moment. Wat we nu al kunnen zien: het bewogen leven van Neelie en natuurlijk de politieke lading die het met zich meebrengt weerspiegelt zich ook in de vele diverse reacties en zelfs ook extremere uitlatingen op de advertentie. Hierboven is de Facebook advertentie weergegeven. Een ding is duidelijk: er is op veel manieren belangstelling voor deze persoonlijke en inspirerende voorstelling!